Riskeert Vansummeren vervolging?

Het parket van Kortrijk heeft een onderzoek geopend naar de botsing tussen Johan Vansummeren en een 65-jarige toeschouwster tijdens de Ronde van Vlaanderen van gisteren. Op basis van dat onderzoek zal het parket beslissen of het de renner zal vervolgen voor 'onopzettelijke slagen en verwondingen'. De aangereden vrouw heeft een schedelfractuur.

Ook de rol van de organisatie van de Ronde van Vlaanderen wordt onderzocht. Zij heeft namelijk de opdracht om de weg vrij te maken voor de renners. Of de organisatie daarin te kort is gekomen, moet het onderzoek uitwijzen. Voorlopig blijft het ook onduidelijk of de vrouw op de plek van de aanrijding mocht staan.

Vrouw heeft schedelfractuur

Na een rotonde botste Vansummeren frontaal op een 65-jarige vrouw. De vrouw stond op een middenberm waar de renner van Garmin wou over springen. Hij botste echter frontaal op de toeschouwster.

Zij liep daarbij een zware schedelfractuur op en bevindt zich momenteel nog steeds in levensgevaar, ondanks twee operaties. Vansummeren zelf kwam er vanaf met enkele hechtingen en een blauw oog.