Van Keirsbulck wint Driedaagse

Guillaume Van Keirsbulck (Omega Pharma-Quick Step) heeft de Driedaagse De Panne gewonnen. In de afsluitende tijdrit werd hij vijfde, maar dat was wel genoeg om over ploegmaats Steegmans en Terpstra te springen. De pool Maciej Bodnar (Cannendole) was de snelste tegen de klok.

Niki Terpstra, winnaar van Dwars door Vlaanderen, stond 3e op vijf seconden van leider Steegmans en startte als favoriet. Maar het kon niet slechter beginnen. Terpstra schoot bij de start uit zijn klikpedaal en verloor een tiental seconden.

Gelukkig voor Omega Pharma-Quick Step reed Guillaume Van Keirsbulck een goeie tijdrit. Hij stond 9 seconden achter ploegmaat Steegmans. Steegmans zelf reed een zeer verdienstelijke tijdrit, maar zag zijn ploegmaat wel over hem springen.De 23-jarige Van Keirsbulck wint na een rit in de Driedaagse van West-Vlaanderen nu de Driedaagse De Panne. Hij is ook opgenomen in de selectie voor de Ronde van Vlaanderen. Omega Pharma-Quick Step is goed vertegenwoordigd in de eindstand. Steegmans werd 3e en Terpstra 4e. Het is twee jaar geleden dat een Belg de Driedaagse nog eens won. Van Keirsbulck volgt op de erelijst de Fransman Sylvain Chavanel op.

De overwinning in de tijdrit ging naar de Pool Bodnar. Hij bleef de Tsjech Barta en onze landgenoot David Boucher nipt voor.