Modolo wint, Steegmans leider

De Italiaan Sacha Modolo (Lampre) heeft de tweede etappe in de Driedaagse De Panne gewonnen. Hij haalde het de sprint van een uitgebreide groep voor André Démare en Alexander Kristoff. Gert Steegmans (Omega Pharma-Quick Step) is de nieuwe leider in de Driedaagse.

Peter Sagan begon als leider aan de tweede etappe, nadat hij gisteren ‘per ongeluk’ won voor zijn ploegmaat Gatto. Veel zin om ook de laatste dag als leider aan te vatten had de Slovaak niet. Toen het peloton de Kemmelberg opdraaide zat leider Sagan helemaal achteraan. Op die Kemmelberg versnelde het Omega Pharma-Quick Step-duo Steegmans en Terpstra. Zij zorgden voor een schifting in het peloton. Het eerste gedeelte van kwam al snel aansluiten bij de vroege vluchters.

Sagan zat daar niet bij. Hij liet zich zelfs uitzakken naar een derde peloton om toch maar de leiderstrui kwijt te geraken. Voorin kregen we een ruime groep van 32 man, met daarbij enkele snelle mannen zoals Kittel, Démare en Kristoff. Het sein voor Terpstra om opnieuw te versnellen. Vlak na de derde tussensprint en op ruim 20 kilometer van het einde kreeg hij ploegmaat Van Keirsbulck en de tweede van gisteren, Oscar Gatto mee. Hun voorsprong was nooit groot genoeg en op 3 kilometer van de finish werden ze gegrepen.

De groepssprint leek een kolfje naar de hand van Kittel te zijn, maar in de laatste meters raakte hij ingesloten en kon hij niet voluit sprinten. Het was uiteindelijk Sacha Modolo die de snelste was. Gert Steegmans is de nieuwe leider nadat hij twee tussensprints voor zijn rekening had genomen. Morgen staat er nog een korte ochtendrit en een tijdrit van 14 kilometer op het programma.