Sagan pakt per ongeluk ritzege

De Slovaak Peter Sagan (Cannondale) heeft de openingsetappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. Na 201 kilometer tussen De Panne en Zottegem kwam het tot een sprint in de kopgroep van twaalf renners, waarin Sagan de zege aan zijn Italiaanse ploegmaat Oscar Gatto wou laten. Sagan kneep de remmen echter iets te laat dicht, waardoor hij toch als winnaar over de streep kwam en Gatto met de tweede plaats vrede moest nemen.

Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen-Baloise) mocht als derde mee het podium op. Gert Steegmans en Laurens De Vreese vervolledigden de top vijf. Met Jérôme Baugnies en Sander Cordeel finishten er nog twee Belgen in de top tien.

Sagan, die voor het derde jaar op rij de openingsetappe won, is meteen ook de eerste leider in deze Driedaagse. De Slovaak heeft in de stand vier seconden voorsprong op Gatto en zes seconden op Vanbilsen.

Morgen staat de tweede etappe op het programma, een rit over 206 kilometer met start in Zottegem en aankomst in Oostduinkerke. De voorbije twee jaar ging de Fransman Sylvain Chavanel telkens met de eindwinst aan de haal.