'Tennis Vlaanderen' nieuwe naam VTV

De Vlaamse Tennisvereniging (VTV) gaat vanaf vandaag door het leven als ‘Tennis Vlaanderen’. Het doel van de naamsverandering is dat het Belgische tennis zich blijft ontwikkelen en moderniseren.

Walter Goethals, de secretaris-generaal van de VTV legde vandaag uit waarom een naamsverandering nodig was. “Onze vorige naam ging al 35 jaar mee en we vonden al langer dat hij aan vervanging toe was. De vorige naam was verouderd en voor eventuele sponsors ook minder aantrekkelijk. De nieuwe naam is dat volgens ons wel.”

Naast een aantrekkelijkere naam wil Tennis Vlaanderen voor nieuwe successen zorgen. “Het Belgische tennis heeft een schitterende periode achter de rug. Kim Clijsters en Justine Henin behoorden jarenlang tot de wereldtop en hebben ons land schitterende successen bezorgd. Op dit moment bevinden we ons in een overgangsperiode en met Tennis Vlaanderen willen we nieuwe successen boeken.”

Tennis Vlaanderen verandert ook binnen de federatie enkele zaken. “Onze topsportstructuur staat er en voor talentscouting zetten we een nieuwe organisatie op poten. Verder krijgt Tennis Vlaanderen ook een nieuwe website.”

De VTV, nu dus Tennis Vlaanderen, is de sportfederatie die de tennissport in Vlaanderen beheert en promoot. De federatie groepeert 487 tennisclubs en 150.000 leden.