Leekens voor twee jaar naar Tunesië

George Leekens wordt de nieuwe bondscoach van Tunesië, dat bevestigt hij zelf aan onze redactie. Leekens tekent een contract van twee jaar. Opmerkelijk: op 7 juni ontvangen de Rode Duivels het Tunesië van Leekens voor een vriendschappelijke partij. Het wordt Leekens' eerste wedstrijd als bondscoach van Tunesië.

Sinds zijn ontslag bij Club Brugge in 2012 zat Leekens zonder contract. Daarvoor stond hij aan het roer bij verschillende clubs en landenteams, waaronder twee keer de Rode Duivels. Toen hij vertrok bij de Rode Duivels om naar Club Brugge te gaan, deed hij zijn befaamde 90 procent-uitspraak.

Zijn opdracht als bondcoach van Tunesië wordt zijn tweede avontuur in Afrika. In 2003 stond hij ook al aan het hoofd van het nationale team van Algerije.

Op 7 juni spelen de Rode Duivels hun laatste voorbereidingswedstrijd voor het WK in het Brazilië. In het Koning Boudewijnstadion ontvagne zij ... Tunesië. Het wordt voor Leekens een blij weerzien met de spelers en met zijn opvolger Marc Wilmots.