Tumor verwijderd uit rug Phillip Cocu

De Nederlander Phillip Cocu, hoofdcoach van PSV, heeft donderdagmorgen een rugoperatie ondergaan. De chirurgen hebben met succes een tumor verwijderd. Dat meldden de Eindhovenaren op hun website. Cocu zal tijdens zijn herstelperiode niet actief zijn als hoofdcoach van PSV.

PSV meldt ook nog dat de tumor van Cocu goedaardig is en dat hij opnieuw vooruit kijkt. “Cocu richt zich vanaf dit moment op zijn volledige herstel. Na onderzoek naar aanleiding van rugklachten werd bij Phillip Cocu onlangs een tumor in zijn rug geconstateerd. Hiervoor heeft hij donderdag een operatie ondergaan. De spelersgroep en stafleden zijn daarover vooraf geïnformeerd.” Cocu zal niet op de bank plaatsnemen tijdens zijn herstelperiode. “Cocu treedt gedurende zijn herstel voorlopig niet op als hoofdcoach van PSV, waarbij zijn taken worden waargenomen door de overige leden van de technische staf. Assistent-trainer Ernest Faber zal naar buiten treden als aanspreekpunt voor alle sportieve zaken rondom de selectie.”

De Eindhovenaren roepen ook op om de privacy van Phillip Cocu te respecteren en steekt hem ook een hart onder de riem. “De club wenst Phillip heel veel sterkte op weg naar volledig herstel. Hij zal de komende tijd al zijn energie en kracht nodig hebben voor zijn revalidatie, in de wetenschap dat PSV en alle rood-witte supporters hem daarbij maximaal steunen.”