Vettel is sportman van het jaar

Formule 1-rijder Sebastian Vettel is in Kuala Lumpur verkozen tot ‘Laureus Sportman van het Jaar’. De Duitser is viervoudig wereldkampioen in de Formule 1. Bij de vrouwen ging de eer naar de Amerikaanse zwemster Missy Franklin (foto onder). De amper 18-jarige Franklin haalde vorig jaar op het WK zwemmen in Barcelona maar liefst zes gouden medailles binnen.

De Laureus Awards worden jaarlijks uitgereikt en worden ook wel de Oscars van de sport genoemd. Ze bekronen elk jaar de beste sportman en beste sportvrouw ter wereld. De 26-jarige Vettel kreeg dit jaar de voorkeur op Cristiano Ronaldo (voetbal), Rafael Nadal (tennis), LeBron James (basketbal), Mo Farah (atletiek) en Usain Bolt, de winnaar van vorig jaar. Bij de vrouwen werd Missy Franklin verkozen boven Nadine Angerer (voetbal), Yelena Isinbayeva (poolstokspringen), Tina Maze (skiën) en Serena Williams (tennis). De enige Belgische op de erelijst is Justine Henin. Zij werd in 2007 verkozen tot sportvrouw van het jaar.

Bayern München, dat net zijn 24e landstitel mocht vieren, viel ook in de prijzen. Zij werden verkozen tot ‘Ploeg van het Jaar’. Bayern won in 2013 alles wat er te winnen valt. De trofee voor ‘Comeback van het Jaar’ gaat naar de Spanjaard Rafael Nadal. Hij werkte zich na een zware knieblessure op naar de eerste plaats op de wereldranglijst. Hij won bovendien nog eens twee grandslamtornooien.