"Honger naar titel is heel groot"

Club Brugge vat Play off 1 aan met twee punten minder dan leider Standard. In Brugge staan ze te popelen om aan de tien beslissende duels te beginnen. “De honger naar de titel is in elk geval onbeschrijfelijk groot” zegt Club-aanvoerder Timmy Simons.

“Ik ben naar hier teruggekeerd om een prijs te pakken. We kunnen ons nu niet permitteren om aan te kondigen dat de tweede plaats ook geen slecht resultaat zou zijn. Totaal verkeerd”, zegt Simons. Veel analisten schuiven Club Brugge naar voor als titelkandidaat. Simons vindt dat dat geloof er ook bij de club moet zijn. “Heel Club Brugge moet erin geloven dat we het kunnen halen. Ik geloof er alvast heel fel in. Ik wil nog eens hetzelfde meemaken zoals in 2005. Ik ben er ook van overtuigd dat als het zover komt, de explosie van vreugde onmeetbaar zal zijn” aldus de 37-jarige middenvelder.

Voor Simons zijn het de eerste Play offs. Hij verwacht tien finales. “Het zal hoe dan ook heel spannend worden. De vorm van het moment zal de doorslag geven.” Club wil graag de goeie vorm van in de reguliere competitie doortrekken. Een minder moment wordt genadeloos afgestraft. “Anderlecht, Club, Genk en Standard werden de laatste weken en maanden elk om beurten met een dip geconfronteerd. Als dat zich nog eens herhaalt in de Play offs krijg je een gepeperde rekening voorgeschoteld.”

Club Brugge opent de Play offs vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen bekerwinnaar Lokeren.