Chelsea verbrodt Wengers feestje

Chelsea heeft Arsène Wenger in zijn duizendste wedstrijd als trainer van Arsenal met het schaamrood op de wangen terug naar het Emirates Stadium gestuurd. De ploeg van Jose Mourinho won in eigen huis met 6-0, meteen de grootste overwinning ooit van Chelsea tegen Arsenal.

Het liep al heel snel mis voor de bezoekers want na amper zeven minuten stond de 2-0 al op het bord. Eto'o en Schürrle brachten de bezoekers op een dubbele voorsprong. Op het kwartier ging Arsenal helemaal kopje onder. Oxlade-Chamberlain hield de bal met de hand uit zijn doel, maar het was Kieran Gibbs die rood kreeg van de scheidsrechter. De verwarring weerhield Rode Duivel Eden Hazard niet van het scoren, hij zette de strafschop perfect om: 3-0. Oscar maakte er nog voor de rust 4-0 van.

De blamage was nog niet compleet voor de Gunners, want in de tweede helft diepte Chelsea de score nog uit. Oscar zette de forfaitcijfers op het bord en Salah zorgde voor de 6-0-eindstand. Voor Wenger betekent het verlies een evenaring van zijn grootste nederlaag ooit bij Arsenal. in 2011 werd het 8-2 tegen Manchester United. Bij Arsenal viel Thomas Vermaelen na 24 minuten in.