Flipkens naar derde ronde in Miami

Kirsten Flipkens staat in de derde ronde van het WTA-toernooi in Miami. De Belgische moest wel knokken tegen Virginie Razzano uit Frankrijk. Na bijna twee uur trok Flipkens de winst naar zich toe met 6-1, 3-6 en 6-3.

Flipkens had als reekshoofd in de eerste ronde nog vrij, Razzano klopte daarin de Britse Watson. De Française was zo al wat opgewarmd, maar in de eerste set was daar niets van te merken. Flipkens raasde voorbij haar opponente en al snel stond er 6-1 op het scorebord in het voordeel van onze landgenote.

De Kempische leek op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar bij 3-3 in de tweede set vergat ze het af te maken. Razzano werkte drie breakballen weg en ging nadien zelf door de opslag van Flipkens. Zo ging de tweede set naar haar.

In de derde set vocht Flipkens terug en na 1 uur en 54 minuten maakte ze de wedstrijd af met 6-1, 3-6 en 6-3. Zij blijft zo al enige Belgische over. Wickmayer en Goffin gingen er in de eerste ronde al uit.

In de derde ronde neemt Flipkens het op tegen de Duitse Sabine Lisicki, de nummer vijftien van de wereld. Die versloeg in de tweede ronde de Russische Petrova. Lisicki stond vorig jaar nog in de finale van Wimbledon. In de onderlinge confrontaties staat het 1-2 in het nadeel van Flipkens. Ze won wel hun laatste duel in 2012, ook op het hardcourt van Miami.