Manchester United toch door in CL

Manchester United wist zich gisterenavond toch nog te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. een indrukwekkende Robin Van Persie leidde zijn team voorbij Olympiakos met drie doelpunten. De Nederlandse spits moest op het einde van de wedstrijd wel afgevoerd worden.

United leek na de heenmatch al uitgeschakeld, want Olympiakos won thuis met 2-0. David Moyes koos opvallend voor oude getrouwe Ryan Giggs in de basis. De Welshman is de veertig voorbij, maar zijn voetbalinzicht is hij duidelijk nog niet verloren.

Het was dan ook Giggs die aan de basis lag van de 1-0. Hij zette een schitterende lange bal voor op Robin Van Persie, die langs achter werd neergehaald. Penalty voor Man United en Robin van Persie zette die zelf feilloos om.

Giggs lag daarna ook aan de basis van de 2-0. De bal kwam daarna bij Wayne Rooney terecht die Van Persie bediende voor zijn tweede van de avond.

Manchester United leek duidelijk gemotiveerd om de blamage van in de heenmatch recht te zetten, maar Olympiakos gaf zich niet gewonnen. De Grieken zorgden ook voor heel wat gevaar, maar een fantastische David De Gea hield de thuisploeg recht.

De Red Devils bleven ook in de tweede helft druk zetten. Na vijf minuten stond de 3-0 op het bord. Van Persie krulde een vrije trap over de muur in doel. United deed het daarna rustiger aan, waarmee ze bijna hun eigen doodvonnis tekenden.

De thuisploeg hield stand maar zag op het einde van de wedstrijd wel de man van de match Van Persie uitvallen. Fellaini mocht de Nederlander vervangen.

Manchester United gaat zo toch door naar de kwartfinales. Een opsteker voor coach David Moyes, die de laatste tijd serieus onder druk stond.