Weergaloze Hazard naar kwartfinale CL

Eden Hazard en Chelsea gaan door naar de kwartfinales in de Champions League voetbal. Chelsea won overtuigend met 2-0 van Galatasaray. Hazard speelde een weergaloze wedstrijd.

De match stond vooral in het teken van de terugkeer van Didier Drogba naar Stamford Bridge. De Ivoriaanse spits speelde voor het eerst sinds zijn vertrek in 2012 op het veld van Chelsea, de club waar hij acht jaar speelde en doorbrak als wereldspits. De supporters gaven hem dan ook een warm welkom, dat kon je merken aan de verschillende spandoeken met als opschrift “Voor altijd in ons hart”.

Naar de wedstrijd dan. Chelsea begon verschroeiend aan de match. Na vier minuten maakte Eto’o de 1-0 na een actie die begon bij Eden Hazard. De thuisploeg bleef druk zetten en creëerde enkele kansen. Vlak voor de rust kon Cahill dan toch de verdiende 2-0 scoren na een hoekschop van Frank Lampard.

In de tweede helft verliep het spel iets minder vlot. Hazard bleef weliswaar fantastisch voetballen. Hij maakte de ene mooie actie na de andere. Chelsea kreeg nog enkele kansen, Galatasaray was net zoals in de eerste helft nergens. Drogba kreeg drie minuten voor tijd nog de kans om de 2-1 te scoren, maar hij raakte de bal verkeerd.

Chelsea wint zo met 2-0 van Galatasaray en gaat door naar de kwartfinales van de Champions League.