Ruytinx voor twee jaar naar Oostende

Bjorn Ruytinx verlaat na dit seizoen OH Leuven. Hij trekt voor twee jaar naar KV Oostende. Dat nieuws hing al langer in de lucht maar deze ochtend heeft Ruytinx zelf een tweet de wereld ingestuurd waarin hij het nieuws bevestigd.

De 33-jarige Ruytinx speelde 10 jaar voor OH Leuven. In die periode groeide hij snel uit tot de publiekslieveling aan den dreef. Dit seizoen scoorde Ruytinx al 10 doelpunten voor de Leuvenaars. Toch was dat niet voldoende om een plaats in Play Off 3 te ontlopen. OH Leuven neemt het daarin op tegen Bergen. De winnaar moet dan nog aantreden in een eindronde met drie tweedeklassers. "Bjorn wil OHL door de grote poort verlaten. Hij roept alle supporters op om meer dan ooit achter de ploeg te staan en om zo samen het behoud te verzekeren" klinkt het bij de Leuvenaars.  

Volgend seizoen zal ‘El Toro’ dus te zien zijn aan de kust. Hij ondertekende deze morgen een contract voor twee jaar bij de ploeg van Marc Coucke. "Ruytinx voetbalde de laatste tien seizoenen bij OH Leuven en maakte de opmars mee van derde naar eerste klasse. Hij was einde bij contract bij de Leuvenaars en trekt nu dus naar ons weireldploegsje" aldus Oostende, dat zich al een tijdje verzekerde van een verlengd verblijf in eerste klasse. Bij OH Leuven wensen ze Ruytinx veel succes bij de kustploeg. "De club wil Bjorn bedanken voor wat hij de afgelopen tien jaar voor OHL heeft gedaan en wenst hem veel succes bij Oostende."