Batshuayi: "Ik wil snel hogerop"

De kans dat topschutter Michy Batshuayi ook volgend seizoen te zien is in het shirt van Standard is niet zo groot. Dat heeft Batshuayi zelf aan de RTBF gezegd. “Of ik volgend seizoen nog speler van Standard ben? Jammer genoeg denk ik van niet.”

Batshuayi staat met Standard op kop en is op dit moment ook topschutter in de Jupiler Pro League met 18 doelpunten. Zijn goede prestaties zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan bij verschillende buitenlandse clubs. Batshuayi is duidelijk in wat hij wil voor volgend seizoen. “Als we kampioen zouden worden en ons zouden plaatsen voor de poules van de Champions League zou ik nog wel kunnen twijfelen, maar ik heb doelen uitgestippeld. Ik wil zo snel mogelijk hogerop. Ik wil evolueren” aldus de 20-jarige spits.

Batshuayi ziet zichzelf wel naar Engeland of Duitsland gaan. Het liefst van allemaal naar Arsenal. “Ze spelen mooi voetbal. Ik ben al fan van Arsenal sinds ik kind was.” Maar voorlopig wil Batshuayi zich concentreren op de Play Offs. “Club Brugge wordt daarin onze grootste uitdager, maar ook Anderlecht mogen we niet helemaal uit het oog verliezen” zegt de topschutter.

Over de Rode Duivels zei Batshuayi nog dit. “Ik droom van het WK in Brazilië, maar dat mag geen obsessie worden. Anders wordt het iets negatiefs. Ik moet me eerst bewijzen bij Standard.”