Reacties op kalender Play Offs

Vanmiddag is de kalender voor Plays Off 1 bekend gemaakt. Zowel Standard, Club Brugge als Anderlecht hebben hier al op gereageerd. Een overzicht

Standard niet helemaal tevreden

Leider Standard speelt op de eerste speeldag meteen de Classico tegen Anderlecht. “Dat is een wedstrijd zoals een andere. De eerste speeldag zal immers niet beslissend zijn” zegt Standard-directeur Jean-François De Sart. “Zo’n topper zorgt wel voor druk, maar dat heb je met alle wedstrijden van PO1.”

Standard verloor op de laatste speeldag van de reguliere competitie punten tegen Waasland-Beveren en zag eerste achtervolger Club Brugge tot op twee punten naderen. “Van nervositeit is geen sprake. De ambitie was om zo goed mogelijk aan PO1 te beginnen. We starten als leider dus die doelstelling is al bereikt”, zegt De Sart.

Toch lijken de zenuwen aan de boorden van de Maas al gespannen want Standard is niet helemaal tevreden met de kalender. “Het verbaast me dat ook de nummer twee (Club Brugge) dit jaar zijn eerste en laatste wedstrijd thuis mag spelen.“

Club blijft met voeten op de grond

Bij Club Brugge zijn ze uiteraard wel tevreden met de loting. “Wij zijn absoluut tevreden met de huidige gang van zaken en ook met de loting. Het is ons recht om de eerste en de laatste wedstrijd in eigen huis te mogen spelen” aldus Klaus Van Isacker, woordvoerder van Club Brugge. Blauw-zwart werpt zich op als titelkandidaat dankzij een puike 19 op 21. Toch gaan ze niet zweven in Brugge. “Het worden tien wedstrijden op het scherp van de snee. Voorspellingen ga ik niet maken, we bekijken het wedstrijd per wedstrijd” aldus Van Isacker.

Nieuwe hoop bij Anderlecht

Bij Anderlecht hebben ze na de 4-0 overwinning tegen Oostende opnieuw vertrouwen getankt. Bij de landskampioen geloven ze nog steeds in de titel. “Ik weet uit ervaring dat de eerste plaats altijd voor druk zorgt” aldus Anderlecht-woordvoerder David Steegen. “Play Off 1 is een prachtig kampioenschap en we willen zo hoog mogelijk eindigen. Dat is onze ambitie.” Anderlecht begint eraan op het veld van Standard. “Een Classico tegen Standard is altijd mooi, maar er is voor iedereen druk in PO1. We spelen er tien bekerfinales.” Besloot Steegen.

De Play Offs gaan van start op vrijdag 28 maart met Club Brugge-Lokeren. Op zondag 30 maart is er dan meteen de Classico Standard-Anderlecht.