Cavendish zegeviert in Tirreno

Mark Cavendish won vanmiddag de zesde etappe in de Tirreno-Adriatico. De kampioen van Groot-Brittannië ronde het prima werk van zijn team mooi af na een ontregelede sprint.

De renners legden vandaag 189 kilometer af tussen Bucchianico en Porto Sant’Elpio. Na twee zware ritten voor de klimmers, konden vandaag de sprinters opnieuw hun kans wagen.

Bauer, Jerome, Morabito en Kennaugh namen vandaag de vlucht van de dag voor hun rekening, maar veel voorsprong kregen ze niet. Op zo’n tien kilometer van de finish werden ze gegrepen door het peloton, dat onder impuls van Cannondale aan een strak tempo reed.

Met nog zes kilometer te gaan, waagde Philippe Gilbert zijn kans. Hij probeerde de sprinters te slim af te zijn maar raakte nooit ver weg.

Een koninklijke massasprint zat er aan te komen tot enkele renners tegen de grond gingen en voor een breuk zorgden in het peloton. Onder andere Jürgen Roelandts en Marcel Sieberg maakten kennis met het Italiaanse asfalt.

Het treintje van Omega Pharma-Quick Step ontweek de val en ging op kop de laatste kilometer in. Petacchi zette Mark Cavendish prima in gang en de Brit kon het makkelijk afmaken.

Voor het Belgische team is het de tweede ritzege in deze Tirreno-Adriatico. Eerder wonnen ze al de ploegentijdrit. Alberto Contador blijft leider in het algemene klassement.

 

UITSLAG:

  1. Cavendish
  2. Petacchi
  3. Sagan
  4. Demare
  5. Hurel
  6. Wagner
  7. Sbaragli
  8. Huzarski
  9. Renshaw
  10. Appollonio

 

(Afbeelding: Twitter Tirreno Adriatico)