Pennetta walst over Radwanska

Flavia Pennetta overklaste vannacht Agnieska Radwanska in de vrouwenfinale van Indian Wells. Na een dik uur won de Italiaanse met 6-2 en 6-1. Het is de eerste grote toernooizege voor de 32-jarige Pennetta.

Voor de wedstrijd verwachtte iedereen dat Agnieska Radwanska met de titel naar huis zou gaan, maar de Poolse kon haar favorietenrol niet waarmaken door problemen aan de linkerknie. Ze vroeg enkele keren een medische time-out.  

Pennetta had geen genade met haar opponente en stormde voorbij de Poolse. Na één uur en dertien minuten stond de 6-2, 6-1 al op het scorebord.

Vorig jaar dacht Pennetta nog aan stoppen nadat ze ook in Indian Wells in de eerste ronde onderuit ging tegen haar landgenote Francesca Schiavone. “Ik herinner me nog perfect dat ik een dag na die match in de tuin liep met mijn fysio. Ik huilde omdat alles zo slecht ging. En nu, één jaar later, sta ik hier met de trofee. Ik ben hem en de rest van mijn team ontzettend dankbaar dat we zijn blijven werken”, reageerde ze na de wedstrijd.

Dit jaar gaat het heel wat beter met de Italiaanse. Op de Australian Open bereikte ze kwartfinales en deze week won ze onder andere van Li Na. Maandag springt Pennetta van de eenentwintigste naar de twaalfde plaats op de WTA-ranking.

Agnieska Radwanska kon haar tranen na afloop van de wedstrijd amper bedwingen en verontschuldigde zich bij het publiek. “Ik ben erg ontgoocheld. Ik had de ambitie om het toernooi te winnen, zeker na zo’n goede twee weken. Maar ik kon me niet voor honderd procent geven. Ik wil Flavia feliciteren, zij is de verdiende winnares.” Radwanska blijft de nummer drie van de wereld, na Serena Williams en Li Na.