Djokovic wint Indian Wells van Federer

Novak Djokovic klopte vannacht Roger Federer in de droomfinale van Indian Wells. De Serviër won na twee uur en twaalf minuten in drie sets: 3-6, 6-3, 7-6 (7/3). Het is de derde keer dat Djokovic het toernooi op zijn palmares schrijft.

Djokovic tegen Federer, de droomfinale waar de organisatoren van droomden en de spelers maakten de verwachtingen meteen waar. Vooral Roger Federer liet zijn klasse nog maar eens zien. In de eerste set haalde hij een aantal keer verschroeiend uit met zijn backhand en na een half uur trok hij de eerste set naar zich toe met 6-3.

Federer ging op hetzelfde elan verder in de tweede set, maar Djokovic gaf niet toe. Bij een 4-3-stand voor de Serviër kon hij breaken. Federer maakte dan een foutje met zijn forehand en de tweede set ging naar Djokovic, ook met 6-3.

De derde set was een thriller van formaat. Djokovic brak in het derde spel door de opslag van Federer en hield stand tot 5-3. Maar met Federer heb je nooit gedaan en de Zwitser vocht terug tot 5-5. Beide heren hielden gelijke tred en een tiebreak moest de match beslissen. De Serviër won die met 7-3.

Novak Djokovic wint zo voor de derde keer het prestigieuze ATP-toernooi van Indian Wells. Roger Federer liet de afgelopen week zien, dat we hem zeker nog niet moeten afschrijven en klimt maandag naar de vijfde plaats op de ATP-ranking. Djokovic blijft tweede na Rafael Nadal.