Opnieuw winst voor Betancur

De Colombiaan Carlos Betancur (AG2R) heeft opnieuw toegeslagen in Parijs-Nice. Hij bleef wereldkampioen Rui Costa voor en won zijn tweede etappe op rij. Betancur komt door deze overwinning ook  aan de leiding in het algemene klassement.

De renners moesten 221 kilometer afleggen over een heuvelachtig parcours. Op 10 kilometer van het einde raakte onze landgenoot Dries Deveneyns en  de Italiaan Caruso voorop. Lang bleven ze echter niet vooruit. Op de steile slotklim waren alle ogen gericht op de winnaar van gisteren, Carlos Betancur. Hij was de enige die de Portugese wereldkampioen Rui Costa nog kon remonteren. De Tsjech Stybar werd knap derde. Aan Betancur was niets te doen. Met nog twee etappes te gaan neemt hij ook de gele leiderstrui over van de Brit Thomas.

Sagan wint in Tirreno

In Tirreno-Adriatico stond opnieuw een vlakke etappe op het programma. De Duitser Thurau bleef als laatste van de vroege vlucht over. Op 6 kilometer van de streep werd hij bijgehaald en bereidde het peloton de massasprint voor. De laatste honderden meters gingen wel licht bergop, een ideaal scenario voor iemand als Philippe Gilbert. Hij ging vroeg aan, maar kon het niet houden tot op de finish. De Slovaak Peter Sagan (Cannondale) was de sterkste voor Kwiatkowski en Clarke. Gilbert eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. Sagan kon zo revanche nemen voor zijn nederlaag in de Stade Bianchi. Kwiatkowski neemt de leiderstrui over van zijn ploegmaat Marc Cavendish.