Hoeness gaat toch niet in beroep

Uli Hoeness, de voorzitter van Bayern München, gaat dan toch niet in beroep tegen de celstraf van drie jaar en zes maanden die hij gisteren opgelegd kreeg. Dat zei hij zelf in een verklaring op de website van de Duitse recordkampioen. Hoeness treedt ook meteen af als voorzitter van Bayern.

Hoeness heeft zo’n 27,2 miljoen euro aan belastingen ontdoken. Dat was veel meer dan het oorspronkelijke bedrag  van 3,5 miljoen dat aanvankelijk werd genoemd. Door nog een extra solidariteitsbijdrage liep zijn schuld op tot 28,5 miljoen euro. De advocaat van Hoeness verklaarde gisteren nog dat ze in beroep  zouden gaan tegen de veroordeling. Nu komt Hoeness daar dus zelf op terug. “Na gesprekken met mijn familie heb ik besloten het vonnis van de rechtbank te aanvaarden. Dit was mijn persoonlijke verantwoordelijkheid. Belastingsontduiking was de grootste fout van mijn leven. Daar moet ik nu de gevolgen van dragen.”

Hoeness is ook niet langer voorzitter van Bayern München. “Zo hoop ik mijn club van schade te behoeden. Bayern is mijn levenswerk en zal dat ook altijd blijven.”  Vice-voorzitter Herbert Hainer volgt Hoeness op als voorzitter.