Betancur en Pelucchi winnen

Carlos Betancur (AG2R) en Matteo Pelucchi (IAM) hebben vandaag de overwinning behaald in respectievelijk Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico.

In Parijs-Nice moesten de renners 152 kilometer afleggen over een geaccidenteerd parcours. Het inspireerde onze landgenoot Jan Bakelants tot een vroege ontsnapping. Hij ging op pad met onder andere Sylvain Chavanel. Veel voorsprong kregen ze echter niet. Op 9 kilometer van de streep versnelde de Colombiaan Carlos Betancur uit de kopgroep. Hij kreeg de Luxemburger Bob Jungels en de Deen Jakob Fuglsang mee. De drie bleven voorop en mochten sprinten voor de zege. Bentancur was duidelijk de snelste. Het peloton met onder andere Tom Boonen strandde op 2 seconden van de winnaar. De Brit Geraint Thomas (Sky) blijft leider in de koers naar de zon.

In de Tirreno stond de eerste rit in lijn op het programma. 166 kilometer over voornamelijk vlakke wegen. Een uitgelezen kans voor de sprinters. Met Cavendish, Greipel en Kittel konden we ons aan een koninklijke sprint verwachten. Dat werd het niet. Kittel stond op 3 kilometer van de streep te voet na pech. De voorbereiding op de massasprint verliep ook niet vlot. In een ontregelde sprint was het uiteindelijk de Italiaan Matteo Pelucchi (IAM) die het haalde voor de Fransman Démare en de Duitser Greipel. Marc Cavendish geraakte nooit helemaal vooraan en deed niet meer voor de overwinning. Hij blijft wel leider in het algemene klassement.