Merckx: "peloton is zuiverder dan ooit."

Volgens Eddy Merckx is het wielrennen anno 2014 zuiverder dan ooit. Dat heeft de wielerlegende gezegd aan de Spaanse sportkrant AS. “Er worden heel wat middelen ingezet om eerlijke uitslagen te verzekeren. Dat gaat van controles tot het biologisch paspoort, dat in mijn ogen een heel nuttig instrument is” gaat Merckx verder.

Het grootste probleem voor het wielrennen is volgens Merckx niet doping, maar de economische crisis. “Deze heeft de hele wielerwereld aangetast. Maar eens de storm voorbij is, zal het beteren en zal er geld terugvloeien naar het wielrennen.”

In dat kader juicht Merckx het project van F1-rijder Fernando Alonso toe. Hij zou vanaf 2015 zijn intrede maken in het peloton en de nodige fondsen meebrengen. “Het is opwindend, het is misschien wel het beste nieuws dat het wielrennen de voorbije jaren heeft gekregen. Het zal een groot project zijn. Hopelijk lokt het meer sponsors naar het wielrennen en kan onze sport groeien. Dat verdient die zeker na deze moeilijke tijden” aldus Merckx.