Geen mirakel voor Kompany in CL

Manchester City en Vincent Kompany zijn er niet in geslaagd te stunten op het veld van Barcelona. De Catalanen wonen na de heenmatch ook de terugwedstrijd met 2-1. Barcelona stoot dus door naar de kwartfinale van de Champions League.

Barcelona was de betere ploeg in de eerste helft maar had tegenslag met enkele scheidsrechterlijke beslissingen. Eerst floot ref Lannoy geen strafschop na een fout van Lescott op Messi en wat later werd een doelpunt van de Braziliaan Neymar onterecht afgekeurd voor buitenspel.

De tweede helft begon furieus met kansen aan beide kanten. Messi raakte de paal voor Barcelona en Barça-doelman Valdés had een sterke parade in huis op een kopbal van Dzeko. Een doelpunt kon niet uitblijven en het viel in de minuut 65. Het was Lionel Messi die Barcelona op voorsprong bracht. De Argentijn stifte de bal knap over Joe Hart.

City gaf zich niet gewonnen en kreeg op zijn beurt geen strafschop toen Dzeko foutief werd neergehaald. In het daaropvolgende tumult kreeg City-verdediger Zabaleta nog rood. Twee minuten voor tijd kon City toch gelijkmaken. Vincent Kompany tikte de bal in doel na een doorgekopte corner. Het tweede doelpunt ooit voor Kompany in de Champions League. Toch won Barcelona nog dankzij een doelpunt van Dani Alves in de toegevoegde tijd.

Na een aangename wedstrijd die goed op en neer ging, plaatste Barcelona zich voor de volgende ronde. Voor City zit het Champions League-avontuur erop.