Jacht op WK-tickets straks weer open

Vanaf 12u vanmiddag start een nieuwe ronde van de internationale online ticketverkoop voor het WK 2014 in Brazilië. Voor 60 matchen (van de 64) kunnen toeschouwers volgens het principe "eerst komt, eerst maalt" tickets kopen op de website van de FIFA. Er zullen in totaal ongeveer 345.000 tickets beschikbaar zijn.

Oorspronkelijk stond dat aantal op 160.000, maar door terugvordering van onbetaalde tickets en ongebruikte tickets van sponsors kon de FIFA dat aantal verhogen. Enkel voor vier wedstrijden in Sao Paulo (de openingswedstrijd tussen gastland Brazilië en Kroatië, de twee halve finales en de finale) worden nu geen tickets verkocht.

"Vanaf woensdag hebben Braziliaanse en internationale fans weer de kans om zich te verzekeren van zitplaatsen op dit historische evenement", zegt Thierry Weil, marketingdirecteur van de FIFA. "Ik ben ervan overtuigd dat ze zullen genieten van de unieke atmosfeer in het voetballand bij uitstek!"

De FIFA waarschuwt dat men een hoge vraag naar tickets verwacht. Op fifa.com/tickets zal men zodra de verkoop start updates geven over de beschikbaarheid van de tickets. Bovendien wil de FIFA benadrukken dat zijn website het enige platform is waar tickets online verkocht orden.

In eerdere verkoopfases werden volgens de FIFA al 1,5 miljoen tickets aan het publiek verkocht. Dat totaal komt op 2,3 miljoen als de tickets aan sponsors en de uitnodigingen daarbij opgeteld worden.