Beleef Zweden - België live bij VTM

VTM zendt op 1 juni live Zweden-België uit. Het is de voorlaatste oefeninterland van de Rode Duivels in hun voorbereiding naar het WK in Brazilië. De wedstrijd wordt dé test tegen de topploeg met onder andere Ibrahimovic als blikvanger.

Zweden miste maar net de kwalificatie voor Brazilië 2014. Het is een team dat atletisch en slim speelt. Captain Zlatan Ibrahimovic is wellicht de verpersoonlijking van de totaalvoetballer die scoort en zijn team op sleeptouw neemt. Als onze verdedigers Zlatan kunnen uitschakelen, zou het op het WK ook moeten lukken met andere teams.

“We zijn zeer blij om onze kijkers deze belangrijke match van de Rode Duivels te kunnen aanbieden. Het wordt meteen een belangrijke test voor de kracht en sterkte van ons elftal, want Zweden is een zeer degelijke tegenstander met een superster die ongeveer alles kan. Een feest voor elke voetballiefhebber, dat we voor geen geld ter wereld wilden missen”, zegt Peter Denruyter, hoofd van de sportredactie bij VTM NIEUWS.

Zweden en België speelden al dertien keer tegen elkaar. Zweden won vijf keer. De Rode Duivels zes keer. Twee keer was er een gelijkspel. Een laatste confrontatie tussen beide elftallen dateert van juni 2000 op het EK. Toen werd het 2-1 voor onze Duivels. Op zondag 1 juni 2014 zien we vanaf 20.30u of de Belgen ook dan met de zege gaan lopen, of er nog werk aan de winkel is.