Wie wordt volgende trainer Anderlecht?

Besnik Hasi neemt tot het einde van het seizoen het roer bij Anderlecht over van de ontslagen John Van den Brom. Wie na dit seizoen coach wordt van de regerend landskampioen is voorlopig nog koffiedik kijken. VTM NIEUWS zet de belangrijkste kanshebbers voor u op een rijtje.

Besnik Hasi

De Albanese hulptrainer krijgt elf matchen de kans om zich te bewijzen. De ambitieuze Hasi moet paars-wit naar de Champions League loodsen, als dat lukt zit de kans er dik in dat hij ook volgend jaar de sportieve leiding in handen heeft. Een makkelijke opdracht zal het in elk geval niet worden: Anderlecht telt nu zes punten achterstand op Club Brugge en heeft twaalf punten minder dan leider Standard. Gelukkig voor Hasi wordt die achterstand bij de start van Play-Off 1 gehalveerd. De eerste horde voor Hasi is de laatste competitiewedstrijd, volgende week tegen KV Oostende.

Peter Maes

De Limburger gooit al een paar jaar hoge ogen als trainer van Lokeren. Ook dit jaar kon hij zich met een al bij al bescheiden budget moeiteloos plaatsen voor Play-Off 1. Maes staat al langer in de belangstelling van Anderlecht en andere topclubs. Tot nu toe hield hij de boot steeds af, maar enkele weken geleden verklaarde hij in een interview "klaar te zijn" voor een job als hoofdcoach bij Anderlecht. Als Maes komt, zou het niet ondenkbaar zijn dat hij toptalent Hans Vanaken meeneemt uit Lokeren.

Mario Been

Mario Been oogstte bij vriend en vijand lof voor zijn aanpak bij Racing Genk. De Nederlander pakte er uit met goed voetbal, won de beker en overleefde als enige Belgische club de groepsfase van de Europa League. Been werd eind februari aan de deur gezet bij Racing Genk na een reeks tegenvallende resultaten. Niemand twijfelt aan zijn vakmanschap en Been is het gewend om een topclub te trainen (voor Racing Genk coachte hij ook al Feyenoord), maar het is nog maar de vraag of Anderlecht vlak na Van den Brom opnieuw voor een Nederlandse trainer kiest.

Stanley Menzo

Menzo is een outsider. De coach van Lierse maakte dit jaar indruk door met een erg bescheiden ploeg punten te pakken met verzorgd en aanvallend voetbal. Hij kon Lierse zonder al te veel moeite in eerste klasse houden en zijn ploeg pakte geregeld uit met erg sterke prestaties. Zo speelde het Anderlecht van het kastje naar de muur en won het meer dan terecht met 2-0.  Menzo mist misschien wel nog ervaring als hoofdcoach en is sowieso een gok. Het is nog maar de vraag of Anderlecht zich kan veroorloven om zo'n gokl te wagen.