Puyol stopt na dit seizoen bij Barça

Carles Puyol verlaat de Spaanse landskampioen FC Barcelona op het einde van het seizoen. Dat maakte de Spaanse verdediger dinsdag op een persconferentie bekend.

Puyol, die zijn hele carrière bij Barcelona speelde, wordt op 13 april 36 jaar. In 2012 tekende hij nog bij tot 2016, maar de veteraan werd de afgelopen twee jaar geplaagd door verschillende blessures.

"Na mijn twee laatste operaties kost het me veel moeite om opnieuw het niveau te halen dat ik van mezelf eis om hier door te gaan", aldus Puyol. "Het kost me meer moeite dan gedacht en dan de chirurgen me hadden gezegd. Daarom heb ik deze beslissing genomen. Ik weet nog niet wat ik zal doen na 30 juni. Ik heb nood aan rust."

Sinds 1999 speelde Puyol 392 wedstrijden voor Barça, waarmee hij driemaal de Champions League won. Zes keer mocht hij met de landstitel pronken. Hij mag zich daarom de meest succesvolle aanvoerder in de clubgeschiedenis noemen.

Voor Spanje verzamelde Puyol al 100 caps. Met 'La Furia Roja' won hij het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland en het WK 2010 in Zuid-Afrika. Op het EK 2012 in Polen en Oekraïne was hij er niet bij wegens een blessure.