Lokeren verliest in Mechelen

KV Mechelen heeft vrijdag op de 28e en op twee na laatste speeldag van de Jupiler Pro League een goede zaak gedaan om play-off 3 te ontlopen. Malinwa stuurde Lokeren zonder punten naar huis. De ploeg van Frank Vercauteren won met 1-0.

Junker scoort

Voor het eerste echte doelgevaar was het Achter de Kazerne wachten tot de 26e minuut, toen Milos Kosanovic op vrije trap ei zo na KV Mechelen op voorsprong trapte. Zijn schicht spatte echter uiteen op de lat. Drie minuten later was het wel prijs. Na een vrije trap kwam de bal in de voeten van Mads Junker terecht. De Deen twijfelde niet en klopte van dichtbij Barry Boubacar Copa. 

Rood voor Odoi


Lokeren, nochtans de ploeg in vorm, kwam maar niet in zijn spel en vijf minuten voor de pauze werd het tot tien man gereduceerd. Denis Odoi ging te gretig naar de enkel van Alessandro Cordaro, scheidsrechter Sébastien Delferière trok meteen rood. Na de koffie konden de troepen van Peter Maes het tij niet meer keren. Aleksandar Trajkovski scoorde nog voor KV Mechelen, maar zijn treffer werd terecht afgevlagd wegens buitenspel. De partij kabbelde voort, Vercauteren gunde Jonathan Legear nog zijn Malinwa-debuut.  In de stand blijft Lokeren vijfde met 47 punten. KV Mechelen klimt naar de 11e plaats met 31 punten. Dat zijn er acht meer dan OH Leuven, voorlaatste.