Galatasaray houdt Chelsea op 1-1

Chelsea heeft niet kunnen overtuigen bij het Turkse Galatasaray. In de achtste finales van de Champions League werd het 1-1. Chelsea, met Hazard, kwam nochtans snel op voorsprong. Maar in het laatste halfuur maakten de Turken gelijk. Chelsea zal het zo thuis moeten afmaken.

Chelsea zette in de eerste helft het meeste druk. Vooral Schürrle speelde zich in de kijker. Na tien minuten begon een actie bij de Duitser en via Azpilicueta kon Fernando Torres de 0-1 maken.

Galatasaray speelde in de eerste helft zonder enige vorm van organisatie, wat enkele kansen voor de bezoekers opleverde. Vlak voor de rust kon Burak scoren voor Galatasaray, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd omdat er twee ballen op het veld waren.

In de tweede helft liet Chelsea niets meer zien. Galatasaray van zijn kant, kwam met een andere ingesteldheid uit de kleedkamer. De ploeg van Roberto Mancini stond goed georganiseerd op het veld en creëerde verschillende kansen.

In de 64ste minuut was het dan raak voor de thuisploeg. Sneijder met de hoekschop en Chedjou kon de verdiende gelijkmaker binnen tikken.

Chelsea leek tevreden met het 1-1-gelijkspel en ook Galatasaray raakte niet meer voorbij de Londense verdediging.

Eden Hazard werd net voor tijd gewisseld. De Rode Duivel zat niet in de match en was zo goed als heel de wedstrijd onzichtbaar.

Op 18 maart spelen beide teams de terugmatch in Londen. Voor Didier Drogba zal het een blij weerzien zijn met de club waar hij zich ontpopte tot een wereldspits.