Mario Been neemt afscheid

Mario Been, de coach van KRC Genk die zondag na het verlies tegen Waasland-Beveren werd ontslagen, heeft afscheid genomen van de spelers, de technische staf en de directie.

Op een persconferentie aan de zijde van algemeen directeur Dirk Degraen, gaf Been toe dat het ontslag pijn doet.

“Ik sluit mijn ogen niet voor de mindere resultaten”, vertelt Been. “Tot op heden bleef ik het vertrouwen krijgen, maar ik wist dat het op een keertje voorbij kon zijn. Ik heb vanmorgen de spelers toegesproken en gevraagd om donderdag tegen het Russische Anzji een vervolg te breien aan het succes in Europa. Ik heb bij het buitengaan een applaus van hen gekregen. Misschien niet van iedereen even gemeend, maar toch. Het is nu aan hen.”

De Nederlander zegt dat de spelers nu moeten laten zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. “Dit is dezelfde ploeg als die waarmee we de beker wonnen en zo veel andere successen boekten. Ik hoop dat mijn ontslag de juiste steun is om weer open te bloeien en play-off 1 te halen. Ik wens deze club het allerbeste, uit de grond van mijn hart. Ik heb hier een enorm fijne tijd gehad, die zal ik koesteren. Ik zal hier zeker nog terugkeren.”

Been verwijt niemand iets. “Al hebben we misschien toch een aantal inschattingsfouten gemaakt bij de transfers.”

Zijn plannen voor de toekomst zijn nog onduidelijk. “Meer aandacht aan mijn gezin besteden en daarna zullen we wel zien”, sluit Been af.

KRC Genk is ondertussen op zoek naar een nieuwe coach. Duidelijkheid over de opvolger is er nog niet.