Racing Genk zet Mario Been op straat

Na de nederlaag tegen Waasland - Beveren heeft het bestuur van KRC Genk Mario Been ontslagen. Dat meldt het op de website. De Limburgers verloren met 0-2, de twaalfde nederlaag al van het seizoen. Racing Genk ziet nu ook Gent steeds dichter sluipen, waardoor play off 1 in het gedrang komt.

"KRC Genk heeft de samenwerking met Mario Been beëindigd. Na de thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren zondagavond werd duidelijk dat de hoognodige ommekeer in de resultaten in de Jupiler Pro League al te lang uitbleef", staat te lezen op de site.

De Limburgers bedanken Been ook voor zijn geleverde werk "KRC Genk en Mario Been wensen te benadrukken dat beide partijen deze beslissing betreuren. KRC Genk wenst Mario Been te bedanken voor de vele mooie successen die er onder zijn trainerschap zijn beleefd."

"Er zal zo snel mogelijk werk gemaakt worden van het aanstellen van een nieuwe coach. Ondertussen zullen de trainingen geleid worden door Pierre Denier en Hans Visser."

Meteen na de wedstrijd hoopte Mario Been nog samen met de spelers het tij te kunnen keren om toch nog in play off-1 te blijven. Bekijk hier zijn reactie: