Genk of Gent naar Play-Off 1?

Na vanavond lijkt de strijd om het laatste ticket voor play-off 1 weer helemaal  open  te liggen. AA Gent haalde het met 2-3 bij leider Standard, Racing Genk ging thuis met 0-2 onderuit tegen Waasland-Beveren. Genk heeft nu nog amper 3 punten voorsprong op de Buffalo's.

Gent wint

Julien De Sart bracht de thuisploeg na een kwartier op voorsprong met een vrije trap. In de 24e minuut hingen de bordjes weer gelijk na een owngoal van de Braziliaan Kanu, die een voorzet van Gentenaar Diabaté ongelukkig voorbij Kawashima in eigen doel verwerkte. Twee minuten later stonden de Buffalo's zowaar op voorsprong. Christophe Lepoint scoorde knap met het hoofd na een gemeten voorzet van Rafinha.

Standard, zonder de geschorste topschutter Batshuayi, ging na de pauze verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook halfweg de tweede periode maar Igor De Camargo zag zijn treffer onterecht afgekeurd wegens buitenspel.  Vijf minuten voor tijd kregen de Luikenaars toch loon naar werken. Mujangi Bia trof raak van op de stip. Drie minuten later volgde alsnog een anticlimax voor Standard. Gent-verdediger Ante Puljic kopte na een hoekschop de 2-3 binnen.

Genk verliest

Racing Genk kan de negatieve spiraal maar niet ombuigen. Tegen Waasland-Beveren kwamen ze rond het half uur achter na een goal Robin Henkens. Even na de rust maakte Oumarou er 0-2 van. Genk kreeg nog wel kansen, maar kreeg de bal er niet meer in. De ploeg van Bob Peeters is dankzij de zege zo goed als zeker gered.