Belgian Bullets in Sotsji knap zesde

Bobsleevrouwen Elfje Willemsen en Hanna Mariën hebben op de Winterspelen in Sotsji een knappe zesde plaats behaald. Het goud ging naar Canada, dat in de laatste run alsnog voorbij Verenigde Staten 1 ging. De tweede bob van de VS pakte het brons.

De Belgian Bullets gleden gisteren in de eerste en de tweede run telkens naar de vierde chrono (57.92/58.02) en tekenden vandaag in de derde run voor de achtste tijd (58.33), waardoor ze naar de zesde plaats zakten. In de vierde en laatste run behaalden de Belgische bobsleevrouwen met 58.13 nog de zevende chrono. Alles samen goed dus voor een zesde plaats.

In de eindstand tellen Willemsen en Mariën met 3:52.57 een achterstand van 1.96 op de Canadese titelverdedigsters Kaillie Humphries en Heather Moyse, die het goud pakten met een voorsprong van één tiende op bob 1 van de VS (Elana Meyers/Lauryn Williams) en één seconde op bob twee van de VS (Jamie Greubel/Aja Evans). Williams wordt zo de vijfde atlete die een medaille behaalt op zowel de Zomer- als de Winterspelen. In 2004 behaalde ze in Athene zilver op de 100m.

De Belgian Bullets verklaarden eerder te mikken op een plaats in de top acht, wat dus ruimschoots lukte. Willemsen werd vier jaar geleden samen met Eva Willemarck veertiende op de Winterspelen in het Canadese Vancouver.