Kleine geldboete voor KVO en Lokeren

Het Bondsparket eist een boete van 2000 euro voor Oostende en 1500 euro voor Lokeren na de stadionrellen van twee weken geleden tijdens de bekerwedstrijd tussen beide ploegen. Er volgt dus geen wedstrijd achter gesloten deuren.

Verdediging

“Ons Albertpark is volledig in orde met alle voorschriften”, pleitte KVO. "Een 30-tal Nederlanders in het Lokeren-vak, supporters van NAC Breda, waren in het stadion aanwezig louter om amok te maken. Zij kregen hun tickets te pakken via één Lokerensupporter met stadionverbod, die gekend is. Enkel de politie kon iets ondernemen, door die mensen bijvoorbeeld bestuurlijk aan te houden. Dat is niet gebeurd." Oostende belooft in de toekomst een bufferzone te voorzien tussen het thuispubliek en de bezoekende supporters.

Ook Lokeren zegt al het mogelijke gedaan te hebben. "Er kan onze club niets ten laste worden gelegd. Wij hebben op 29 januari de komst van de NAC-supporters aangekondigd bij de politie in Oostende en Lokeren. Zelfs de politie van Breda was op de hoogte", zegt de verdediging.

"Geen amokmakers"

Het Bondsparket heeft ervoor gekozen om geen matchen achter gesloten deuren te vorderen, maar geldboetes. Volgens art. 1916 van het Bondsreglement bedragen die boetes maximaal 2480 euro. Daarom werd besloten om 2000 euro te eisen van Oostende en 1500 van Lokeren. “Omdat de clubs niet gekend staan als amokmakers in het Belgische voetbal”, zei de procureur.