Anderlecht zonder glans voorbij Bergen

Landskampioen Anderlecht heeft de drie punten thuisgehouden tegen rode lantaarn Bergen. Sacha Kljestan en Ronald Vargas zorgden voor de 2-0 overwinning.

Paars-Wit speelde een zwakke eerste helft. Het tempo was te traag om de Henegouwers te verrassen en de kansen waren schaars. Acht minuten voor de pauze klommen de Brusselaars toch op voorsprong. Na een voorzet van de jarige Deschacht kopte Kljestan het leer voorbij doelman Saussez tegen de netten.

Meteen na de pauze legde Vargas de partij in een definitieve plooi. De Venezolaan trapte een assist van Kljestan erg knap in doel. Nadien vielen Praet, Pollet en Mitrovic nog in bij de landskampioen, maar gescoord werd er niet meer. Het bleef 2-0, een zakelijke overwinning zonder franjes voor de Anderlecht.

In de stand heeft leider Standard met 63 punten tien punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. Dan volgen Anderlecht met 51 punten, Zulte Waregem met 48, Lokeren met 44 en Racing Genk met 41 punten. Bergen blijft zestiende en laatste met dertien punten. Oud-Heverlee Leuven is voorlaatste met 23 punten.