Nys wint dan toch 13e Superprestige

Sven Nys heeft op het laatste nippertje de eindzege gepakt in de Superprestige veldrijden. In de laatste manche in Middelkerke, eindigde hij als derde. Tom Meeusen won de rit. Met een derde plaats steekt Nys in het klassement net Niels Albert voorbij, die pas als zevende over de meet kwam.

Aan het begin van deze rit stond Niels Albert nog aan de leiding in de stand, met vier punten voorsprong op Nys. Albert had dus de beste papieren om zijn eerste eindzege op zak te steken. Zijn opdracht was om voor Nys te eindigen, of maximum drie plaatsen achter hem.

De winst aan de kust was voor Tom Meeusen. Hij haalde het afgetekend voor Kevin Pauwels. Nys werd derde en moest dus hopen dat minstens twee renners voor Albert bleven. Dat gebeurde ook, en Albert kwam teleurgesteld over de streep.

In de eindstand hebben zowel Nys als Albert 101 punten. Nys pakt echter de eindzege omdat hij dit seizoen meer manches kon winnen. Nys haalde het in Zonhoven, Asper-Gavere, Diegem en Hoogstraten, terwijl Albert de beste was in de Bollekescross in Hamme-Zogge en in het Nederlandse Gieten. Meeusen eindigt als derde.