Bart Swings grijpt naast medaille

Bart Swings heeft naast een Olympische medaille gegrepen op de 1.500 meter schaatsen in Sotsji. Hij eindigde op de tiende plaats, met een tijd van 1:45:95. Het goud gaat naar de Pool Brodka, die amper drie duizendsten sneller was de Nederlander Verweij.

Swings startte in de veertiende rit tegen de Rus Ivan Skobrev, die hem op zijn favoriete nummer weinig in de weg kon leggen. Swings startte goed en zette daarna een degelijke tweede ronde neer. Daarna stokte de machine en werd het verval te groot.

De Leuvenaar had nochtans even zicht op een medaille. Meteen na zijn race stond hij virtueel op de tweede plaats, maar nog geen twee minuten later zakte hij al weg naar plaats vier. Uiteindelijk waren nog eens zes schaatsers sneller, waardoor hij zich tevreden moet stellen met een tiende plaats.

In de strijd om het goud was het wel nagelbijten. De Pool Zbigniew Brodka finishte in 1:45:009, amper drie duizendsten van een seconde sneller dan de Nederlander Koen Verweij. Het brons gaat naar de Canadees Denny Morrison. De rus Yuskov en de Nederlander Tuitert vervolledigen de top vijf.

Dinsdag sluit Bart Swings zijn eerste Olympische Spelen af met de tien kilometer.

Lees ook: Swings teleurgesteld: "Benen sloegen dicht"