"Toestand Destorme evolueert gunstig"

David Destorme heeft een klaplong en zware inwendige kneuzingen, maar zijn toestand evolueert gunstig. Dat maakte KV Mechelen, het team van Destorme, bekend op een persconferentie. “Hij zal de afdeling intensieve zorgen spoedig mogen verlaten”, zegt clubarts Robin Vanhoudt.

“David heeft een klaplong aan de rechterkant, inwendige kneuzingen en kneuzingen in het aangezicht, maar hij herstelt goed”, schetst de dokter de situatie. “Hij bevindt zich momenteel nog op de afdeling intensieve zorgen, maar die zal hij spoedig mogen verlaten.”

“Contract is nu niet aan de orde”

Het ongeval van de 34-jarige Destorme was een klap voor de spelersgroep van KV Mechelen. “Denk aan David, geef dit een plaats en sluit daarna het hoofdstuk af”, zo sprak trainer Frank Vercauteren zijn spelersgroep toe. “Focus op de trainingen en de wedstrijden.”

Voor Destorme zit het seizoen er waarschijnlijk op. Bij KV Mechelen loopt zijn contract op het einde van dit seizoen af, maar bij de club willen ze het nog niet over de toekomst hebben. “Wij laten David zeker niet vallen als blijkt dat hij dit seizoen niet meer aan spelen komt”, zegt voorzitter Johan Timmermans. “Over contracten spreken is nu niet aan de orde.”