Hazard reageert op supervorm

Eden Hazard speelt de pannen van het dak bij Chelsea. Zaterdag toonde de Rode Duivel andermaal zijn blakende conditie door in de 3-0 thuiszege tegen Newcastle alle doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Op de website van Chelsea geeft Hazard maandag uitleg bij zijn bloedvorm. "Ik zit momenteel in een goede periode. Elke match opnieuw probeer ik mij met de ploegmaats te amuseren. Alles loopt op wieltjes."

De grote broer van Gouden Schoen Thorgan speelde naar eigen zeggen "al heel wat goede matchen voor Chelsea". "Op het veld van Manchester City was het ook heel goed en tegen Newcastle legde ik een uitstekende partij op de mat. Maar de hele ploeg was top vanaf de eerste tot de laatste minuut."

Hazard benadrukt dat hij zich uitstekend in zijn vel voelt. "Ik sta gelukkig in het leven. Ik ben tevreden over mijn niveau en ben graag bij deze club. Mijn vorm is goed nu, er gebeuren heel wat leuke dingen en ik hoop deze lijn te kunnen doortrekken."

Chelsea voert de Premier League na 25 speeldagen aan met 1 punt voorsprong op Arsenal en 2 punten op Manchester City.

"We spelen goed en pakken veel punten. Hopelijk houden we de leidersplaats vast tot het einde van het seizoen", zegt Hazard. "City is misschien wel iets beter gewapend, ook al zijn wij er gaan winnen. Arsenal verloor zwaar tegen Liverpool maar blijft ook een uitstekende ploeg. We zien wel. De verschillen zijn klein en de details zullen beslissend zijn. De beste zal het halen."