Rouches kloppen ook Zulte Waregem

Competitieleider en titelfavoriet Standard heeft het op Sclessin gehaald met 2-0 tegen Zulte Waregem, na knappe doelpunten van Mpoku en Van Damme. 

De Luikenaars hadden het lange tijd knap lastig met kersvers bekerfinalist Zulte Waregem. Beide ploegen konden af en toe dreigen, maar het was wachten tot diep in de tweede helft vooraleer er gescoord werd.

In de zeventigste minuut opende Paul-José Mpoku de score met een schitterende vrije trap in de bovenhoek. Standard leek gelanceerd en luttele minuten na de 1-0 knalde topschutter Batshuayi na een knappe actie op de paal. Negen minuten na de openingstreffer konden de boeken dan toch toe. Na een uitstekende tegenaanval trapte kapitein Jelle Van Damme na een ren over het hele terrein de 2-0 door de benen van doelman Bossut.

Later op de dag staat er met de partij tussen Racing Genk en Club Brugge nog een interessant duel op het menu. Zaterdag al pakte Anderlecht in extremis een punt op het veld van Kortrijk. Paars-Wit kwam 2-0 achter, maar Cyriac en invaller Pollet sleepten een 2-2 gelijkspel uit de brand.

Nog zaterdag klopte Lokeren Charleroi met 3-1 en haalde Lierse zwaar uit bij Bergen (1-5). De andere drie partijen (Oostende/AA Gent, Cercle/Waasland-Beveren en OHL/KV Mechelen) eindigden op een scoreloos gelijkspel. In de stand heeft Standard momenteel 60 punten. Dat zijn er al twaalf meer dan eerste achtervolger Anderlecht. Dan volgen Club Brugge (47) en Zulte Waregem (45).