Lokeren en Lierse pakken 3 punten

Kersvers bekerfinalist Lokeren heeft vanavond de drie punten thuisgehouden tegen Charleroi.  De Waaslanders, die zich woensdag ten koste van Oostende van een ticket voor de finale van de Beker van België verzekerden, namen in hun partij tegen de Henegouwers nochtans een valse start. Al na vier minuten zette Saglik de Zebra's op voorsprong. Overmeire en De Pauw voor rust en Dutra erna zorgden voor een makkelijke 3-1 thuiszege.

 Lierse kwam op het veld van rode lantaarn Bergen na 38 minuten op achterstand, maar na de pauze bezorgden Juventus-huurling Diagne (drie goals) en Watt (twee treffers) de Pallieters een ruime 1-5 zege.

In de andere drie zaterdagavondpartijen werd niet gescoord. Oostende en AA Gent, woensdag nog allebei uitgeschakeld in de halve finales van de Beker, kwamen niet tot scoren en ook in de duels tussen Oud-Heverlee Leuven en KV Mechelen en tussen Cercle Brugge en Waasland-Beveren zagen de toeschouwers geen doelpunten.

Zondag worden met Standard/Zulte Waregem (14u30) en Racing Genk-Club Brugge (18u) nog twee interessante duels afgewerkt. In de stand heeft leider Standard met een wedstrijd minder gespeeld negen punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht. Onderaan blijft Bergen laatste met dertien punten. Waasland-Beveren (22 ptn) is voorlaatste, met één punt minder dan OHL.