Paars-wit vermijdt 8ste nederlaag

Landskampioen Anderlecht heeft in de openingswedstrijd van de 25e speeldag in de Jupiler Pro League een achtste competitienederlaag maar net vermeden. Paars-wit kwam op het veld van Kortrijk 2-0 achter, maar knokte zich alsnog naar een gelijkspel. Het was invaller David Pollet die in de toegevoegde tijd de 2-2 binnenknalde.

Na de vele regen van de voorbije dagen lag de grasmat van het Guldensporenstadion er bijzonder zwaar bij, wat goed voetballen vrijwel onmogelijk maakte.Toch kregen de toeschouwers een aangename eerste helft te zien, met enkele kansen aan beide kanten.

 Elf minuten na rust klommen de Kerels op voorsprong. Na een voorzet vanop links kwam het leer via een carambole bij Coulibaly en hij kopte de 1-0 tegen de touwen. In de 69e minuut stond de 2-0 al op het bord. De Smet mocht na een knappe actie alleen op Proto afgaan en trapte de tweede West-Vlaamse treffer door de benen van de Brusselse goalie. Paars-Wit was aangeslagen, maar lukte een kwartier voor tijd toch de aansluitingstreffer via Cyriac. Zijn afstandschot werd door doelman Keet in doel geduwd.

In de slotfase belandde een omhaal van Cyriac via Coulibaly nog op de deklat, maar in de tweede minuut van de toegevoegde tijd knalde Pollet dan toch de 2-2 binnen. Later op de avond worden nog vijf competitieduels afgewerkt, zondag staan er met Standard/Zulte Waregem en Genk/Club Brugge nog twee interessante partijen op het menu. In de stand heeft Anderlecht voorlopig negen punten minder dan Standard, Kortrijk is zevende.