Bloso brengt de Spelen naar België

Bloso brengt de Olympische Winterspelen naar België. In Liedekerke, in Vlaams-Brabant, is daarom in de Bloso-ijshal een Sotsjihuis opgezet. Het huis wordt een ontmoetingsplaats voor de Belgische supporters. “Met het Sotsjihuis willen we de bezoekers het gevoel geven dat ze de Winterspelen bezocht hebben en dat ze gesupporterd hebben voor de atleten van het Belgian Olymic Team”, klinkt het bij de sportfederatie.

Liederkerke is de thuishaven van gewezen kunstschaatser en Olympiër Kevin Van der Perren. Hij trainde in de ijshal. Van der Perren zal dan ook de gastheer zijn in het Sotsjihuis.

Het Sotsjihuis werd in een Olympisch decor gestoken en op de ijsbaan staat een groot scherm waarop de Winterspelen gevolgd kunnen worden. Voor de liefhebbers  worden er initiaties in snelschaatsen, kunstschaatsen, curling, ijshockey, shorttrack en andere ijsdisciplines gegeven. Er wordt  ook een bobslee- en skeletonbaan opgezet en een snowboardsimulator.

Het Sotsjihuis is van 7 tot 23 februari de ‘place to be’ voor alle wintersportfanaten. En wie ter plekke is op het moment dat een van de Belgische atleten een medaille pakt, krijgt een exclusief T-shirt van het Sotsjihuis.