Lokeren naar finale na relwedstrijd

Lokeren speelt de bekerfinale op de Heizel na een potje voetbal dat vooral zal herinnerd worden als een relwedstrijd op het veld van KV Oostende. Tijdens de verlengingen moest de scheidsrechter het spel stilleggen door zware supportersgevechten. 

Lokeren won de wedstrijd met strafschoppen. Eugène Ansah maakte er in de penalty's 8-9 van en stuurde Lokeren zo naar de finale. 

Supporters slaags

Door forse rellen moest de wedstrijd stilgelegd worden tijdens de verlengingen. De supporters van de thuisploeg waren niet akkoord met een beslissing van de scheidsrechter over een afgekeurd doelpunt. Daarop raakten supporters van beide ploegen slaags.

De supporters braken de poort naar het veld open en moesten door de politie in bedwang gehouden worden. Op het moment dat de wedstrijd stilgelegd werd, stond het 1-1. Een doelpunt van Brillant werd afgekeurd door een fout op Copa. Marc Coucke, de voorzitter van KV Oostende, maande de supporters van zijn club aan tot kalmte. 

Lokeren neemt het in de bekerfinale op 22 maart op tegen Zulte Waregem, dat de nul op het bord kon houden tegen AA Gent. De heenwedstrijd in Gent was op 0-1 geëindigd.

Niet zonder gevolgen

De KBVB, Koninklijke Belgische voetbalbond, zal in de komende dagen het dossier van het supportersgeweld overmaken aan het Bondsparket en de Geschillencommissie. Deze zullen volgende week dinsdag of vrijdag oordelen over een sanctie. Een wedstrijd achter gesloten deuren behoort voor beide clubs tot de mogelijkheden.