Bobsleeërs Jamaica zijn uitrusting kwijt

Het Jamaicaanse bobsleeduo is zonder bagage en materiaal aangekomen in het Russische Sotsji, waar vrijdag de Winterspelen van start gaan. Dat heeft de piloot van het duo, Winston Watts, woensdag laten weten. De uitrusting van de Jamaicanen bleef in de Verenigde Staten achter.

"Het weer was te slecht om rechtstreeks naar Sotsji te vliegen vanuit New York. We zijn dan noodgedwongen via Philadelphia moeten gaan. We hebben dinsdag de hele dag in het vliegtuig gezeten. Toen we hier arriveerden, merkten we dat onze bagage is achtergebleven ergens tussen de JFK-luchthaven en Sotsji", legt Watts uit.

De piloot van het bobsleeteam heeft al aangegeven dat Jamaica zal deelnemen aan de oefensessie donderdag op de piste in Sanki. Desnoods moet het team de uitrusting van andere teams lenen.

Uitrusting lenen

"We zoeken onze uitrusting, zoals helmen, een beetje overal. Ik verzeker dat alles in orde komt voor donderdag. Ik heb de piste grondig bekeken en ik ken de verschillende bochten uit mijn hoofd. Maar het geeft een ander gevoel wanneer je het parkoers kan testen in een bobslee", aldus de 46-jarige Watts, die al aan de Olympische Spelen deelnam in 1994, 1998 en 2002.

De Jamaicaanse ploeg, die traint in de Verenigde Staten, komt 16 en 17 februari in actie in Sotsji. Het is twaalf jaar geleden dat Jamaica nog eens aanwezig was op de Winterspelen.

Bekijk ook: