De agenda van de Belgen in Sotsji

Zeven atleten vertegenwoordigen komende dagen en weken ons land op de Olympische Spelen in Sotsji. De zeven, allemaal Vlamingen, zullen we in vijf verschillende sporttakken aan het werk zien.

Als eerste komt Seppe Smits aan de bak. De snowboarder heeft zijn eerste wedstrijd morgen al, een dag voor de officiële start van de Winterspelen. Als hij zijn topvorm haalt, behoort een medaille zeker tot de mogelijkheden.

Nog een Belg die op een medaille mikt in Bart Swings. Hij schaatst de 5000 meter (op 8 februari), 1500 meter (15 februari) en 10.000 meter (18 februari). Mogelijk komt hij ook in actie op de 1000 meter: voor die afstand staat hij op de reservelijst.

De derde man in het rijtje is kunstschaatser Jorik Hendrickx. Hij komt op 13 februari in actie en is als 21-jarige de jongste atleet van de Belgische delegatie. De oudste is dan weer de 37-jarige Katrien Aerts de in het discipline ‘freestyle skiën’ mikt op een plaats in de top 8. Freestyle skiën staat trouwens pas sinds dit jaar op het programma van de Olympische Spelen. Aerts’ eerste wedstrijd is op 20 februari, de voorlaatste dag van de Spelen.

De vrouw die als eerste een wedstrijd heeft, is Jelena Peeters: op 9 februari schaatst zij de 3000 meter. Een week later komt ze in actie op de 1500 meter.

Er neemt ook een Belgisch team deel aan de Spelen: de bobsleedames Hanna Mariën en Elfje Willemsen. Beide vrouwen hebben een verleden in de atletiekwereld. Hanne Mariën zal zelfs de eerste Belgische ooit zijn die zowel aan de Zomer- als Winterspelen heeft deelgenomen. Op 18 februari raast het duo Willemsen – Mariën voor het eerst door de Olympische bobsleebaan. Als een van beide bobsleevrouwen geblesseerd zou raken, komt  Annelies Holthof in actie. Zij is als reserve mee naar Sotsji.

Bekijk ook:

Dit zijn de 7 Belgen op de Winterspelen

Seppe Smits met ambitie naar Sotsji

Skiester Katrien Aerts telt af naar Sotsji

Belgian Bullets gaan naar Sotsji