Rode Duivels tegen Ibrahimovic

Om optimaal aan de start te komen van het WK in Brazilië werken de Duivels een intensief oefenprogramma af. Naast drie stages staat onder meer een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Zweden van Zlatan Ibrahimovic gepland.

Met een stage van 19 tot 25 mei in de Genkse Jos Vaessen Talent Acadamy trappen de troepen van Marc Wilmots hun ultieme voorbereiding op het WK op gang. De stage wordt afgesloten met een oefenwedstrijd in de Crystal Arena tegen Luxemburg, op 26 mei. Dat de Duivels pas op een kleine maand voor de start van het WK aan hun voorbereiding beginnen, heeft volgens Wilmots een goede verklaring.

"De Bundesliga eindigt op 10 mei en de Premier League op 11 mei, ik wil onze spelers die daar actief zijn eerst een week rust gunnen. De Rode Duivels met te weinig speelminuten krijgen geen rust, zij moeten een individueel programma afwerken."

Na de stage in Genk volgt een tweede stage, dit keer in het Zweedse Stockholm. Daar krijgen de Rode Duivels van 27 mei tot 2 juni vooral fysieke arbeid voorgeschoteld. Op 1 juni sluit een oefeninterland tegen het Zweden van Zlatan Ibrahimovic de stage af. 

Een week voor het vertrek naar Brazilië volgt een laatste mini-stage in Knokke-Heist. De Rode Duivels zullen er trainen op de velden van Westkapelle met als doel de spelers voor te bereiden op de wedstrijd tegen Tunesië op 7 juni, de laatste oefenwedstrijd voor het WK. 

Drie dagen na die wedstrijd vertrekken de spelers dan naar Sao Paulo. Daar zullen ze om zeven uur plaatselijke tijd aankomen. “Ideaal”, zegt bondscoach Marc Wilmots, “zo zitten we meteen in het juiste tijdritme van Sao Paulo waar we daags nadien beginnen aan onze specifieke voorbereiding op de wedstrijd tegen Algerije.” De Rode Duivels openen op 17 juni hun WK tegen Algerije, nadien volgen confrontaties met Rusland en Zuid-Korea.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de Belgen op 5 maart in het Koning Boudewijnstadion oefenen tegen het Afrikaanse Ivoorkust.

(Afbeelding: http://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/stage-rode-duivels-ligt-vast)