Belgen uitgeschakeld op EK Futsal

Op het EK Futsal in Antwerpen heeft België zaterdagavond 0-0 gelijkgespeeld tegen Oekraïne. Hierdoor stranden de Belgen op de derde plaats in groep A en mogen ze niet door naar de volgende ronde.

Bondscoach Alain Dopchie is teleurgesteld. "Het was ons doel om bij de laatste acht te zijn. Ons zwakke punt ken ik na dit toernooi maar al te goed, we kunnen geen goals maken", zei hij na afloop.

Dopchie roept de Belgische veldvoetbalploegen op om in te zetten op zaalvoetbal. "Veel grote buitenlandse ploegen investeren in futsal. Ik zou graag hebben dat Anderlecht, Standard en Club Brugge zich ook hieraan zouden wagen. Het veldvoetbal en het futsal moeten meer samenwerken", aldus Dopchie.

FT Antwerpen-speler Ahmed Sababti hoopt dat de KBVB meer middelen vrij zal maken. "Hier bleek dat het zaalvoetbal wel degelijk populair is. De toekomst van het futsal ligt in handen van de KBVB. In België is meer dan voldoende talent, nu moet de omkadering volgen. Kijk maar naar wat er met de hockeyteams in België is gebeurd."