Stybar rijdt WK veldrijden

Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick.Step) staat zondag aan de start van het WK veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide. De 28-jarige Tsjech hakte donderdag de knoop door na een parcoursverkenning.

Goed parcours

 'Styby' is tweevoudig wereldkampioen in het veld (2010 en 2011). Sinds enkele jaren richt hij zich volledig op de weg, al pikt hij nog af en toe een veldrit mee als voorbereiding. "Mijn conditie is goed", zei Stybar na de verkenning. "In Mallorca heb ik belangrijke trainingen kunnen afwerken en ik ben klaar om de strijd aan te gaan. Ik vind het een goed parcours, ook al heb ik er

vandaag niet volledig op kunnen trainen."

"Podium zou mooi zijn"

Stybar is niet van plan zondag een figurantenrol te spelen. "Ik heb steeds gezegd dat ik enkel zou starten als ik het gevoel zou hebben dat ik kan presteren. Het podium zou een mooi resultaat zijn. De concurrentie is wel sterk. Vooral Sven Nys toonde in de voorbije races zijn klasse. Ik zal mijn best doen om tegengewicht te bieden." Stybar verwacht een zware omloop. "Het heeft veel geregend de voorbije dagen. Ik hou van die omstandigheden, ook al hoop ik dat het zondag droog blijft."

De volgende dagen staan voor Stybar in het teken van recuperatie. "Ik kijk erg uit naar de wedstrijd. Het WK is altijd speciaal. Het is dankzij mijn wereldtitels dat ik naam heb gemaakt."